ELMEZAVAROK (biologikai értelme)

 Elmezavar csak akkor jön létre, ha ugyanazon agyi központ bal oldalára és jobb oldalára is becsapódik egy-egy érzelmi konfliktus. (Kisagy, agytörzs, velőállomány).

Ha csak bal oldalra, vagy csak jobb oldalra csapódnak be az érzelmi konfliktusok, illetve ha nem ugyanazon agyközpontba csapódnak be, akkor nem jön létre elmezavar. Lehet, hogy lehangoltabbak leszünk, érzelmileg zaklatottabbak, de megmarad a tiszta gondolkodás, vakfolt nélkül látunk rá a megoldandó problémára, amiben vagyunk éppen.

 


Ha viszont bal oldalon és jobb oldalon is kisülnek egyszerre az agyi relék, elmezavar jön létre. Elmezavar tünetei (röviden): azonnal beszűkül a tudat, értelemcsökkenés következik be, hozzátartozói együttérzés lecsökkenés, értékítéleti zavar jön létre, mások indokolatlan lebecsülése vagy felmagasztolása, megalománia, cezarománia, narcisztikus viselkedés, stb..
Vakfoltosak leszünk az adott témára, ami kiváltotta az elmezavart. Nem látunk rá. Ezáltal változtatni sem akarunk. Sőt, ha valaki erre figyelmeztet, ellenállást érzünk az illető iránt.


Ahogy feloldódik, kifut legalább az egyik oldalon egy konfliktus, az elmezavar megszűnik, visszaáll a normális működés.

Agytörzsi
konstellációk

Kisagyi
konstellációk

Velőállományi konstellációk

Tipikus elmezavart okozó konfliktusok:

– az agy egyik oldalon birtokvesztési konfliktus (félelem, trauma, hogy elveszítem a házam, lakásom, munkahelyem, a pénzem, vagyonom, vagy akár egy szerettemet, stb…)

– az agy másik oldalán önértékelés-letörési konfliktus (félelem vagy trauma annak kapcsán, hogy kevesebb, rosszabb, ügyetlenebb vagyok másoknál. Megszégyenített valaki mások előtt, stb…)


Videók
(Köszönet a Biologika Szabad Egyetemnek és Barnai Robertónak)
A teljes 
Szervatlasz megvásárolható itt>>>