Társadalmi vállalkozás? Az meg mi?

Gondolkodtál már azon, hogy van az, hogy egyszerű műveletek elvégzésére képes számítógép néhány évtizeddel ezelőtt még nagyobb helyen fért el, mint egy tornaterem, mára pedig milliószor bonyolultabb műveletek elvégzésére is képes társai elférnek a zsebünkben?
A mikroprocesszorok világában teljesen természetes volt, hogy a méretük minden évben feleződött, a teljesítményük pedig százszor, ezerszer, milliószor gyorsabbá vált. Felhasználásuk pedig futótűzként terjedt el a világban, “megkönnyítve” sok-sok-sok ember mindennapi életét,  mára már a kenyérpirítókban is ott vannak.

Az emberi fejlődésben egyetlen olyan terület van, ahol a legnagyobb tudású kutatóink, fejlesztő mérnökeink, professzoraink, tudósaink mind a mai napig nem tudtak a többségi társadalom életét megkönnyítő változásokat elérni. Ez nem más, mint a “Gazdaság üzemeltetése”. 
Pedig a Gazdaság, mint az emberek életét meghatározó mechanizmus, ugyanolyan fejleszthető paraméterekkel rendelkezik, mint a mikroprocesszor. 


Az értékteremtő folyamatok során (leegyszerűsítve) van az elvégzendő feladat, van a feladat elvégzésre szánt munkaidő, és van az elvégzett munkáért járó fizetés.  
Hogy van az, hogy az ember a mai napig nem tudta megoldani, megszervezni, hogy ugyanannyi munkáért kétszer annyi fizetés, majd tovább fejlesztve a kétszer annyi fizetésért csak negyedannyit kelljen dolgozni? Az Élet minden más területén megtudtuk ezt oldani, duplázzuk, tízszerezzük, ezerszerezzük a hatékonyságot,  itt miért nem?

Embermilliók robotolnak minden nap reggeltől estig, hogy legyen valamilyen fajta fedél a fejük fölött, valamilyen ételnek hitt lassan ölő méreg az asztalon, illetve, hogy meg tudják finanszírozni a másnapi eljutást a munkába. És valószínűleg köztük vannak a legtöbben, akik még az ötletét is örültségnek tartják, hogy feleannyi munkával kétszer könnyebb életet is élhetnének.

A Gazdaság működését sajnos sohasem a “kereslet-kínálat” törvénye határozta meg, ahogy ezt a mai napig is hangsúlyozza sok közgazdász, sokkal inkább a “hatalom megtartás” törvénye. 
Ez a szomorú trend viszont betegesen kétségbeejtő folyamatokat lobbantott be a világban, megnyomorítva sok milliárdnyi ember mindennapjait, és fokozatosan tönkrevágva a Földbolygót.

Míg a mérleg egyik oldalán nagyon szomorú a helyzet, a mérleg másik oldalán soha-soha-de soha nem volt még annyi lehetősége, eszköze és módszere egy embernek, hogy értékteremtő képességeit kibontakoztassa, és összefogva az értékrendjében hasonló gondolkodású társaival, úgy változtassa meg ezeket a folyamatokat, hogy ne kelljen közben “mártírhalált” halni, hanem járhassa közben az egyéni kiteljesedés útját is. 

Ha szeretnél megismerni egy olyan projektet, ami  az emberi Tudatosság fejlesztéséről, az egymással való törődésről és gondoskodásról, a Földbolygó és az Ember gyógyításáról szól, ismerd meg a Kvantum Klub Társadalmi Vállalkozó projektjét!

 

 Jelentkezz a következő online prezentációra!

Az online prezentációt minden hétfőn 17:30-kor tartjuk. (Esetleges időpont változásról e-mailben értesítünk.)
Az előadás végén az interaktív blokkban Te is felteheted a kérdéseidet.

Regisztráció után azonnal küldjük e-mailben a webkonferencia terem elérhetőségét, illetve ajándékul megkapod Tarnóczy Vilmos Szökés az elme börtönéből című könyvének Ebook változatát. A könyvről részletesebben itt olvashatsz>>>

Email címed:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:
Értesítési telefonszám:

Szeretettel várunk Téged is a következő online prezentációra!


Tarnóczy Vilmos
www.kvantumklub.hu 


Az ajándék könyvet regisztráció után azonnal küldjük a postafiókodba!

Ajánlás

Küldd el ezt a weboldalt az ismerőseidnek is!

 

 
 
Ismerősöd Email címe:*
Ismerősöd keresztneve:*
Ismerősöd vezetékneve:
Ajánló neve (saját teljes neved):
Ajánló telefonszáma (saját számod):
Ajánló e-mail címe (saját e-mail címed):